Νέα ψηφιακή εποχή για το Χελιδόνη Art & Hobby!

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, 

Από το 1878 η οικογένεια μας με συνέπεια και σεβασμό σε όλους εμάς που αγαπάμε την τέχνη δημιούργησε ένα από τα  πρώτα καταστήματα με χρώματα και υλικά στη Β. Ελλάδα. Με στόχο πάντα την δική σας εξυπηρέτηση διατηρούμε την οικογενειακή μας επιχείρηση ενημερωμένη στις πιο σύγχρονες τάσεις ανακαλύπτοντας συνεχώς νέους τρόπους για να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. 

Από το 1970 η επιχείρηση μας αφοσιώθηκε αποκλειστικά στα υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλλά και αγιογράφους, ενώ στις αρχές του ’90 αφουγκραζόμενοι τις διεθνείς τάσεις αλλά και τις δικές σας προτιμήσεις κάναμε νέο άνοιγμα φέρνοντας τα βιτρώ στην Ελλάδα και δημιουργώντας τις πρώτες σχολές εκμάθησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Το 2005 η εταιρεία μας φέρνει στην Ελλάδα και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ3) τα επεισόδια του Bob Ross «Η Χαρά της Ζωγραφικής» και για πολλά χρόνια αντιπροσωπεύει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα υλικά ζωγραφικής του Bob Ross. 

Το 2001 δημιουργούμε το μεγαλύτερο εργαστήριο ελεύθερων σπουδών στη βόρεια Ελλάδα με τμήματα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, πηλού, αγιογραφίας, ψηφιδωτού κ.α. ενώ σήμερα, δεκάδες χρόνια μετά είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Τη μετάβαση της εταιρίας XΕΛΙΔΟΝΗΣ  στην ψηφιακή εποχή, με τη δημιουργία ενός διαδικτυακού κόσμου αφιερωμένου στην τέχνη.

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως μετά από 140 χρόνια επιτυχημένης δραστηριοποίησης στο χώρο της τέχνης αποφασίσαμε να καινοτομήσουμε, συμβαδίζοντας με την νέα τεχνολογία και τον νέο τρόπο πώλησης  και να επενδύσουμε όλη μας τη δημιουργική ενέργεια και αγάπη για την τέχνη στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού καταστήματος στο (www.helidonis.gr). 


Στόχος μας: Τεράστια  ποικιλία, χαμηλότερες τιμές, μεγάλες προσφορές και φυσικά η δική σας ευκολότερη εξυπηρέτηση και το δικό σας… χαμόγελο.


Ως συνέπεια αυτής της στροφής μας στον νέο τρόπο πώλησης, αποφασίσαμε να αφήσουμε το φυσικό μας κατάστημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να στραφούμε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική πώληση στο ολοκαίνουριο e-shop μας (www.helidonis.gr). 

Περιηγηθείτε στο νέο ψηφιακό σημείο συνάντησης της τέχνης www.helidonis.gr για να πραγματοποιήσετε άμεσα την παραγγελία σας ανάμεσα σε χιλιάδες νέα προϊόντα με αποστολή στο χώρο σας με ελάχιστο κόστος, αλλά και να διαβάσετε το art blog μας γεμάτο με συμβουλές και άρθρα.

Μια νέα ψηφιακή εποχή για την εταιρεία ΧΕΛΙΔΟΝΗΣ  ξεκινά και σας καλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι σε αυτό το νέο και συναρπαστικό ταξίδι…


Με εκτίμηση,

Η οικογένεια Χελιδόνης

50 ιδέες για εσάς που δεν ξέρετε τι να ζωγραφίσετε!

Πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να σκέφτεται «Δεν ξέρω τι να ζωγραφίσω…»; Βρίσκεστε συχνά στην άβολη θέση να κοιτάτε για ώρες μια λευκή σελίδα ή έναν λευκό καμβά ζωγραφικής χωρίς κανένα αποτέλεσμα;

Δεν είναι σπάνιο η έμπνευση να έρχεται τις πιο παράξενες στιγμές, με αποτέλεσμα την ώρα που εσείς έχετε αφιερώσει στην εξάσκηση του αγαπημένου σας χόμπυ να μην μπορείτε να την ευχαριστηθείτε!

Πάρτε ιδέες και ξεκινήστε τη ζωγραφική!

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας (DIY) το δικό σας μπωλ για φρούτα & tips για κατασκευές με πηλό

Αυτό είναι ένα απολύτως καλοκαιρινό DIY για όσους και αυτό το καλοκαίρι το έχουν ρίξει στα φρούτα! Αν από την άλλη είστε περισσότερο των… γλυκών αυτό το άρθρο και πάλι σας αφορά, αφού το μπωλ από πηλό, που θα φτιάξουμε μαζί, είναι για κάθε χρήση.

Μια διαδικασία πανεύκολη και διασκεδαστική, της οποίας το αποτέλεσμα θα σας δώσει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα απολύτως χρηστικό αντικείμενο για το σπίτι, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσετε μια δημιουργική δραστηριότητα όπως η πηλογλυπτική!

Τα υλικά ζωγραφικής Bob Ross και πάλι στον Χελιδόνη!

video, υλικά ζωγραφικής και τεχνικές σε μοναδικές προσφορές-

Μια ιστορία με αγάπη για την τέχνη επαναλαμβάνεται αποκλειστικά στο www.helidonis.gr. Η εταιρεία ΧΕΛΙΔΟΝΗΣ ΕΠΕ ήταν αυτή που έφερε το 2005 στην Ελλάδα και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ3) τα επεισόδια του Bob Ross «Η Χαρά της Ζωγραφικής» και για πολλά χρόνια αντιπροσώπευε και διέθετε στην ελληνική αγορά τα υλικά ζωγραφικής του Bob Ross.

Βαν Γκογκ: Ο πρωτοπόρος του εξπρεσιονιστικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης

Ζωγράφος Βαν Γκογκ, η βιβλιογραφία του

Ο όρος »εξπρεσιονισμός» αποδίδεται στον Τσέχο ιστορικό τέχνης Antonin Matějček, το 1910. Εξέφραζε την απόρριψη της ακαδημαϊκής τέχνης, του ρεαλισμού αλλά και του ιμπρεσιονισμού από τους νεότερους καλλιτέχνες. Έπειτα, την αντίδραση στον κομφορμισμό των αστών και στην κοινωνική υποκρισία. Και μαζί μ’ αυτά, την προσπάθεια να κατανοηθεί ο κόσμος μέσω των βαθύτερων αισθημάτων.

Abstract art η τεχνικη της αφαίρεσης

Μοντέρνα τέχνη Abstract

Η αφηρημένη τέχνη  υπήρξε εδώ και πάνω από 100 χρόνια – μερικοί θα μπορούσαν ακόμη να ισχυριστούν ότι η αφαίρεση άρχισε με την περίφημη αφηρημένη ιδέα ενός οκτάποδου βίσονα που βρέθηκε στις ζωγραφιές των σπηλαίων πριν από χιλιάδες χρόνια.

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ

Μοντέρνα τέχνη Ζωγραφικής

Η μοντέρνα τέχνη περιλαμβάνει έργα τέχνης από τη δεκαετία του 1860 έως περίπου τη δεκαετία του 1970 και υποδηλώνει το στυλ και τη φιλοσοφία της τέχνης που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Η πιο πρόσφατη καλλιτεχνική παραγωγή συχνά αποκαλείται σύγχρονη ή μεταμοντέρνα τέχνη.

TEXNIKH ONE STROKE

Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική ζωγραφικής ONE STROKE

Η Donna S. Dewberry (γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1953) είναι μια Αμερικανίδα καλλιτέχνης και συγγραφέας των Μορμόνων . Υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει μια τεχνική ζωγραφικής «One Stroke» που θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να αναπαράγει κάθε επίδραση της φύσης με μια εύκολη τεχνική.