Βαν Γκογκ: Ο πρωτοπόρος του εξπρεσιονιστικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης

Ζωγράφος Βαν Γκογκ, η βιβλιογραφία του

Ο όρος »εξπρεσιονισμός» αποδίδεται στον Τσέχο ιστορικό τέχνης Antonin Matějček, το 1910. Εξέφραζε την απόρριψη της ακαδημαϊκής τέχνης, του ρεαλισμού αλλά και του ιμπρεσιονισμού από τους νεότερους καλλιτέχνες. Έπειτα, την αντίδραση στον κομφορμισμό των αστών και στην κοινωνική υποκρισία. Και μαζί μ’ αυτά, την προσπάθεια να κατανοηθεί ο κόσμος μέσω των βαθύτερων αισθημάτων.

Abstract art η τεχνικη της αφαίρεσης

Μοντέρνα τέχνη Abstract

Η αφηρημένη τέχνη  υπήρξε εδώ και πάνω από 100 χρόνια – μερικοί θα μπορούσαν ακόμη να ισχυριστούν ότι η αφαίρεση άρχισε με την περίφημη αφηρημένη ιδέα ενός οκτάποδου βίσονα που βρέθηκε στις ζωγραφιές των σπηλαίων πριν από χιλιάδες χρόνια.

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΗ

Μοντέρνα τέχνη Ζωγραφικής

Η μοντέρνα τέχνη περιλαμβάνει έργα τέχνης από τη δεκαετία του 1860 έως περίπου τη δεκαετία του 1970 και υποδηλώνει το στυλ και τη φιλοσοφία της τέχνης που παράγεται κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Η πιο πρόσφατη καλλιτεχνική παραγωγή συχνά αποκαλείται σύγχρονη ή μεταμοντέρνα τέχνη.

TEXNIKH ONE STROKE

Περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική ζωγραφικής ONE STROKE

Η Donna S. Dewberry (γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1953) είναι μια Αμερικανίδα καλλιτέχνης και συγγραφέας των Μορμόνων . Υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει μια τεχνική ζωγραφικής «One Stroke» που θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να αναπαράγει κάθε επίδραση της φύσης με μια εύκολη τεχνική.